-
Od 13 do 19 lutego jesteśmy na urlopie.
Wszystkie zamówienia będą realizowane od 20 lutego
Jak stworzyć jesienną spiżarnię w kuchni
Lato przeminęło, a na kolejne jeszcze trochę sobie poczekamy. Podczas jesienno-zimowego okresu koniecznie miej pod ręką mały zapasik zdrowych, pełnych witamin darów natury. Gdzie je trzymać? Na pewno w kuchni znajdzie się odrobina miejsca. Grunt to zaopatrzyć się w wygodne, praktyczne pojemniki, w których orzechy, suszone jabłka czy zioła nie tylko spokojnie przeczekają dłuższy czas, ale również będą się świetnie prezentowały. Na jakie szklane naczynia warto zwrócić uwagę?
Oczywiście makaron to tylko jedna z opcji wykorzystania tego wyjątkowego pojemnika. Możesz go na przykład wypełnić orzechami włoskimi albo suszonymi ziołami (lubisz zbierać skrzyp polny lub dziurawiec?). Sympatyczna i praktyczna pokrywka zadba, by zawartość była bezpiecznie szczelna.
Taki trochę fikuśny pojemnik wprowadzi sporo uroku do każdej kuchni. Nie zajmuje dużo miejsca, więc postawisz go dosłownie wszędzie. Dobrze się w nim będą czuły orzechy laskowe lub suszone owoce. A co powiesz na włożenie do niego własnoręcznie zebranych i ususzonych kwiatów rumianku lub lipy?
Szklana salaterka o niebanalnym designie stanie na wysokości zadania podczas aranżacji domowej spiżarni. Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką porcję pysznych orzechów, to naczynie będzie jak znalazł. Salaterki z tej serii mają aż cztery rozmiary, więc idealnie dopasujesz je do własnych potrzeb.
Ten mały, zamykany pokrywką pojemniczek aż się prosi o umieszczenie w nim starannie wysuszonych owoców lub wyłuskanych nasion słonecznika. To też rewelacyjne miejsce na trzymanie przydatnych ziółek lub przypraw.
Nie możesz się doczekać, by stworzyć własną spiżarnię? Zapraszamy do naszego sklepu!