Jak stworzyć jesienną spiżarnię w kuchni

Lato przeminęło, a na kolejne jeszcze trochę sobie poczekamy. Podczas jesienno-zimowego okresu koniecznie miej pod ręką mały zapasik zdrowych, pełnych witamin darów natury. Gdzie je trzymać? Na pewno w kuchni znajdzie się odrobina miejsca. Grunt to zaopatrzyć się w wygodne, praktyczne pojemniki, w których orzechy, suszone jabłka czy zioła nie tylko spokojnie przeczekają dłuższy czas, ale również będą się świetnie prezentowały. Na jakie szklane naczynia warto zwrócić uwagę?

Pojemnik na makaron

Oczywiście makaron to tylko jedna z opcji wykorzystania tego wyjątkowego pojemnika (TUTAJ). Możesz go na przykład wypełnić orzechami włoskimi albo suszonymi ziołami (lubisz zbierać skrzyp polny lub dziurawiec?). Sympatyczna i praktyczna pokrywka zadba, by zawartość była bezpiecznie szczelna.

Pojemnik Dublin

Taki trochę fikuśny pojemnik (TUTAJ) wprowadzi sporo uroku do każdej kuchni. Nie zajmuje dużo miejsca, więc postawisz go dosłownie wszędzie. Dobrze się w nim będą czuły orzechy laskowe lub suszone owoce. A co powiesz na włożenie do niego własnoręcznie zebranych i ususzonych kwiatów rumianku lub lipy?

Salaterka Mandarynka

Szklana salaterka (TUTAJ) o niebanalnym designie stanie na wysokości zadania podczas aranżacji domowej spiżarni. Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką porcję pysznych orzechów, to naczynie będzie jak znalazł. Salaterki z tej serii mają aż cztery rozmiary, więc idealnie dopasujesz je do własnych potrzeb.

Pojemnik na owoc lub warzywo

Ten mały, zamykany pokrywką pojemniczek (TUTAJ) aż się prosi o umieszczenie w nim starannie wysuszonych owoców lub wyłuskanych nasion słonecznika. To też rewelacyjne miejsce na trzymanie przydatnych ziółek lub przypraw.

Nie możesz się doczekać, by stworzyć własną spiżarnię? Zapraszamy do naszego sklepu!

Udostępnij w social media

Rekomendacje dostarcza Ceneo.pl